КРИТЕРІАЛЬНА БАЗА ДОСЛІДЖЕННЯ ГОТОВНОСТІ МАГІСТРАНТІВ ДО ВОКАЛЬНО-ВИКЛАДАЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УМОВАХ ЗМІШАНОГО НАВЧАННЯ - Чжан, Ліньші (Мистецтво в культурі сучасності: теорія та практика навчання, 2026)
У статті проаналізовано особливості знань та умінь магістрантів, які забезпечують їх готовність здійснювати вокально-викладацьку діяльність в умовах змішаного навчання. Зазначено необхідність обізнаності зі специфікою різних моделей змішаного навчання. На основі аналізу підходів вітчизняних дослідників до визначення критеріїв готовності магістрантів до роботи в умовах дистанційного та змішаного навчання, автором статті запропоновано власний підхід до створення критеріальної бази, яка визначає готовність магістрантів здійснювати навчання вокалу в умовах змішаного навчання. Охарактеризовано мотиваційний, пізнавальний, технологічний та рефлексивний критерії готовності магістрантів до навчання співу в середовищі змішаного навчання. Мотиваційний критерій готовності проявляється в силі та стійкості мотивів до оволодіння сучасними технологіями змішаного навчання, прагненні до нестандартного вирішення завдань засобами інформаційно-комунікаційних технологій, орієнтації на постійний саморозвиток і самовдосконалення в сфері вокального навчання, включно із застосуванням сучасних методів і прийомів змішаного навчання. Пізнавальний критерій характеризується глибокими та систематизованими знаннями, здатністю до продуктивного використання усіх електронних освітніх ресурсів, що дозволяють ефективного побудувати процес навчання співу в умовах змішаного навчання. Технологічний критерій готовності демонструє рівень сформованості вмінь реалізовувати вокально-педагогічні завдання в умовах змішаного навчання. Цей критерій передбачає ефективне використання усіх можливостей інтернет-сервісів, спеціальних програмних засобів і сучасних інформаційно-комунікаційних технологій з метою організації вокального навчання. Рефлексивний критерій готовності характеризує рівень сформованості особистісних якостей, необхідних для організації продуктивної комунікації з усіма учасниками процесу навчання вокалу в середовищі змішаного навчання.