РОЛЬ СУЧАСНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ФОРМУВАННІ ПРЕДМЕТНИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ ХАРЧОВОЇ ГАЛУЗІ - Дубова, Н.В.; Філімонова, І.А. (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У статті розглянуто значення сучасних освітніх технологій у формуванні предметних компетентностей майбутніх педагогів професійного навчання харчової галузі. Здійснено аналіз можливостей упровадження цифрових інструментів під час вивчення дисциплін «Санітарія та гігієна закладів харчування» та «Ресторанна справа». Особливу увагу приділено використанню віртуальних лабораторій, інтерактивних кейсів, технологій доповненої та віртуальної реальності, симуляторів і гейміфікації, які сприяють підвищенню ефективності навчання та формуванню практичних умінь. Зазначено, що застосування сучасних технологій забезпечує розвиток аналітичного мислення, самостійності, відповідальності, а також здатності адаптуватися до цифрових змін у сфері ресторанного господарства.