ОСВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ РОЗВИТКУ ЕКОЛОГІЧНОГО МИСЛЕННЯ УЧНІВ У КОНТЕКСТІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ СУСПІЛЬСТВА - Титаренко, В.П.; Ковальчук, В.О. (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У тезі розглянуто значення впровадження освітніх технологій, спрямованих на розвиток екологічного мислення учнів як важливої складової освіти для сталого розвитку. Проаналізовано сучасні підходи до інтеграції екологічної освіти в навчальний процес, що базуються на принципах міждисциплінарності, практичної діяльності та усвідомленого ставлення до довкілля. Обґрунтовано доцільність використання проєктного, інтерактивного, дослідницького навчання, кейс-технологій та елементів гейміфікації у формуванні відповідального ставлення до природи. Підкреслено роль учителя технологій у формуванні в учнів екологічної культури та навичок критичного осмислення впливу техніки і технологій на сталий розвиток суспільства.