МУЗИКА ДЛЯ ВСІХ: ОРФ-ПІДХІД У ДІЇ - Мельник, Н. (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2025)
Стаття присвячена актуальній проблемі підвищення якості професійної підготовки студентів педагогічних коледжів у контексті сучасних вимог інклюзивної освіти, що вимагає відходу від репродуктивних методів навчання. У фокусі дослідження – потенціал Орф-педагогіки як інноваційної технології, що забезпечує формування ключових професійних компетентностей майбутнього фахівця. Представлено авторську музичну модель «Іди, іди дощику» за Орф-методом, яка слугує прикладом алгоритму дій для студента-практиканта.