РОЛЬ ДРАМАТИЗАЦІЇ В ІНКЛЮЗИВНІЙ МУЗИЧНІЙ ОСВІТІ - Швець, Ірина; Гернега, Олена (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2025)
У статті аналізується драматизація як ефективний інструмент інклюзивної музичної освіти, який сприяє розвитку ключових компетенцій у дітей з особливими освітніми потребами (ООП). Обґрунтовується значення драматичних форм у розвитку емоційної чутливості, емпатії, комунікативних навичок та соціальної взаємодії. Підкреслюється інтегративний потенціал поєднання музики та театру в рамках компетентнісного підходу. У статті розглядаються останні наукові дослідження українських та зарубіжних вчених та узагальнюється практичний педагогічний досвід впровадження драматизації на уроках музики в інклюзивних умовах.