МЕТОДИКА ОРГАНІЗАЦІЇ ТВОРЧИХ УЧНІВСЬКИХ ПРОЄКТІВ НА ЗАСАДАХ ІНТЕГРАЦІЇ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ІНФОРМАТИКИ - Цісарук, Ірина; Валігура, Юлія (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У статті розглянуто методику організації творчих учнівських проєктів на засадах інтеграції змісту освітніх галузей «Технології» та «Інформатика». Обґрунтовано доцільність міжпредметного підходу у підготовці учнів до самостійної творчої діяльності. Розроблено структурно-методичну модель інтегрованого проєкту, що включає мотиваційно-орієнтувальний, проєктувально-дослідницький, технологічно-реалізаційний та рефлексивно-презентаційний етапи. Описано педагогічні умови ефективного впровадження методики.