КРЕАТИВНИЙ ПОТЕНЦІАЛ МУЗИЧНО-РИТМІЧНОГО ВИХОВАННЯ ШКОЛЯРІВ В ПРОЦЕСІ ПОЗАКЛАСНОЇ РОБОТИ - Василевська-Скупа, Людмила; Буткалюк, Іван (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
Статтю присвячено теоретичному аналізу креативного потенціалу музично-ритмічного виховання школярів в процесі позакласної роботи. Обґрунтовано роль музично-ритмічних рухів для повноцінного естетичного вдосконалення дитини, для її гармонійного і фізичного розвитку. В статті підкреслено, що рухові вправи, спів, музичні ігри та казки розвивають розумові і фізичні здібності школярів, творчу фантазію, уяву та сприяють їхньому гармонійному розвитку. Визначено важливість позакласної роботи для музично-ритмічного виховання молодших школярів, розвитку творчої індивідуальності.