ВПЛИВ НАРОДНО - СЦЕНІЧНОЇ ХОРЕОГРАФІЇ НА СУЧАСНІ ТАНЦЮВАЛЬНІ ЖАНРИ - Белінська, Тетяна (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У статті проаналізовано вплив народно-сценічної хореографії на сучасні танцювальні жанри. Визначено, що використання народної пластики, традиційних рухів і сценічної стилізації збагачує техніку та художню мову балету, неокласики, сучасної, естрадної та шоу-хореографії. Показано, що народно-сценічний танець сприяє появі нових стилів, формує унікальні композиційні рішення та виконує важливу культуроносну функцію, поєднуючи традицію з сучасними хореографічними тенденціями.