ФОРМОУТВОРЕННЯ ПОВЕРХОНЬ ОБЕРТАННЯ ЗАСОБАМИ КОМП’ЮТЕРНИХ ГРАФІЧНИХ ПРОГРАМ - Зубленко, Д.В.; Цвілик, Р.О.; Цвілик, С.Д. (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
Встановлено, що в процесі графічної підготовки комп’ютерні програми виконують низку інтегральних функцій: керуюча (програми виконують певні традиційні функції вчителя, містять команди не лише щодо роботи на комп’ютері, але й дають різні вказівки учням щодо алгоритму їхніх дій та їхньої перевірки тощо); навчальна (програми спрямовують навчання, виходячи з наявних в учнів знань й індивідуальних здібностей); діїіагностична (тестові програми, призначені для діагностування, оцінювання або перевірки знань, здібностей, умінь); тренувальна (програми, розраховані на повторення або закріплення пройденого і не містять нового навчального матеріалу); вимірювальна і контролююча функції (програми, що дозволяють отримати й записувати інформацію, управляти діями здобувачів освіти).