ЗАСТОСУВАННЯ АЛГОРИТМІЧНИХ ПРИПИСІВ У СТВОРЕННІ 3D-МОДЕЛЕЙ ГЕОМЕТРИЧНИХ ТІЛ - Дишкант, Д.; Паламарчук, В.; Цвілик, С. (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У статті розглянуто сутність тривимірного моделювання геометричних тіл засобами логічних операцій у середовищі КОМПАС-3D. Встановлено, що у 3D-моделюванні можливим є динамічне відображення форми геометричного тіла засобами його обертання, зміни просторового положення, наближення або віддалення від спотерігача. Цей процес є інтерактивним, а саме: здійснюючи певні переміщення геометричних об’єктів здобувачі освіти можуть краще вивчати посторову будову тіла та його розташування у просторі, здійснювати певні побудови з відтворення зовнішньої та внутрішньої форми та трансформації тіл.