МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ФОРМУВАННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ УЧНІВ 5–9 КЛАСІВ НА УРОКАХ ТЕХНОЛОГІЙ - Земенко, А. (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У тезах теоретично обґрунтовуються методологічні підходи до формування в учнів 5–9 класів екологічної компетентності у процесі навчання технологій. Доведено, що використання компетентнісного, діяльнісного, інтегративного та проєктно-технологічного методологічних підходів обумовлює застосування інноваційних педагогічних технологій, надає практико-орієнованої спрямованості навчання та сприяє створенню в ЗЗСО екологічно орієнтованого освітнього простору.