ФОРМУВАННЯ ЦІННОСТЕЙ ОСОБИСТОСТІ СУЧАСНОГО ШКОЛЯРА ЗАСОБАМИ НАРОДНИХ ТРАДИЦІЙ ТА ЗВИЧАЇВ - Красильникова, І.В.; Вариченко, А.Є.; Жук, В.О. (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У статті розглядається проблема формування цінностей особистості сучасного школяра засобами народних традицій та звичаїв. Обґрунтовано значення етнокультурної спадщини у виховному процесі, визначено основні підходи до інтеграції народознавчого компонента в освітній простір школи. Акцентовано увагу на ролі традицій і звичаїв у формуванні моральних, духовних і національних цінностей учнів. The article considers the problem of forming the values of the personality of a modern schoolchild by means of folk traditions and customs. The importance of ethnocultural heritage in the educational process is substantiated, the main approaches to integrating the ethnographic component into the educational space of the school are determined. Attention is focused on the role of traditions and customs in the formation of moral, spiritual and national values of students.