СТУДЕНТСЬКЕ САМОВРЯДУВАННЯ ЯК ФАКТОР ФОРМУВАННЯ ОРГАНІЗАТОРСЬКИХ ЗДІБНОСТЕЙ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ

Автор(и)

Анотація

У статті на основі аналізу психолого-педагогічної літератури з досліджуваної проблеми з’ясовано сутність і структуру організаторських здібностей майбутніх учителів, визначено критерії (когнітивний, діяльнісний, особистісний), показники та рівні їх сформованості.

Розроблено методику розвитку організаторських здібностей майбутніх учителів, яка містить чотири блоки (мотиваційно-цільовий, змістовий, операційно-діяльнісний, оцінювально-результативний) і комплексно відображає мету, завдання, педагогічні умови, принципи, етапи, форми й методи формування організаторських здібностей майбутніх учителів. Створено орієнтовану на розвиток організаторських здібностей студентів програму «Школа молодого лідера», що є освітньо-виховним комплексом, котрий залучає студентів до діяльності самоврядування на всіх структурно-організаційних рівнях ВНЗ (групи, потоку, факультету, інституту, гуртожитку, університету) і функціонує на основі розробленого нормативно-правового забезпечення.

Завантажити

Дані для завантаження поки недоступні.

Опубліковано

2019-02-03

Розділ

РОЗДІЛ 5

Як цитувати

СТУДЕНТСЬКЕ САМОВРЯДУВАННЯ ЯК ФАКТОР ФОРМУВАННЯ ОРГАНІЗАТОРСЬКИХ ЗДІБНОСТЕЙ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ. (2019). Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems. https://vspu.net/sit/index.php/sit/article/view/499