АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ЩОДО ПРОЦЕСУ КОНЦЕРТМЕЙСТЕРСЬКОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА

Автор(и)

Анотація

статті викладено теоретичні та практичні аспекти дослідження проблеми формування концертмейстерської компетентності майбутніх вчителів музичного мистецтва в процесі навчання їх музичній спеціальності у вищому навчальному закладі. В рамках розв'язання завдань дослідження теоретично обґрунтовані педагогічні умови й шляхи впровадження педагогічних дій, які активізують процес підготовки фахівців; уточнено показники знань, умінь і навичок сформованості цієї компетентності.

У статті розглядаються особливості діяльності майбутніх учителів музики – концертмейстерів, аналізуються уміння та навички, якими повинен володіти музикант – концертмейстер в практичній роботі з учнями у вокально-хорових та хореографічних гуртках. Формування готовності майбутніх вчителів музичного мистецтва до концертмейстерської роботи забезпечується інтегративним підходом дослідників до опанування методиками музично-творчої діяльності, комплексним застосуванням їх у процесі концертмейстерської практики, а також педагогічної практики, яка становить фронтальну перевірку кінцевих результатів сформованої готовності майбутніх вчителів музичного мистецтва до музично-педагогічної роботи.

 

Завантажити

Дані для завантаження поки недоступні.

Опубліковано

2019-02-03

Розділ

РОЗДІЛ 5

Як цитувати

АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ЩОДО ПРОЦЕСУ КОНЦЕРТМЕЙСТЕРСЬКОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА. (2019). Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems. https://vspu.net/sit/index.php/sit/article/view/515