КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ НАУКОВО-МЕТОДИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ ІНФОРМАЦІЙНОЇ, БІБЛІОТЕЧНОЇ ТА АРХІВНОЇ СПРАВИ

Автор(и)

Анотація

Встановлено, що в умовах сучасного інформаційного суспільства відбуваються активні процеси щодо зміни підходів до підготовки майбутніх фахівців інформаційної, бібліотечної та архівної справи, зумовлюючи необхідність в оновленні науково-методичного забезпечення процесу професійної підготовки фахівців даної спеціальності. Визначено, що науково-методичне забезпечення процесу професійної підготовки повинно відповідати тенденціям розвитку сучасної освіти та вимогам практики.

На основі аналізу стану досліджуваної проблеми і виявлених недоліків, окреслено основні суперечності та запропоновано шляхи їх розв’язання. Визначено головні компоненти професійної підготовки майбутніх фахівців інформаційної, бібліотечної та архівної справи, а саме: її зміст і організаційно-освітні технології забезпечення. Окреслено необхідність теоретичного обґрунтування науково-методичного забезпечення навчального процесу, що випливає із загальнонаукового твердження, що теорія виконує свою методологічну функцію, виступаючи як органічний конструктивний компонент практики. У цьому контексті наукове забезпечення є конструктивним компонентом методичного.

Обґрунтовано основні положення концептуальних засад науково-методичного забезпечення навчального процесу майбутніх фахівців інформаційної, бібліотечної та архівної справи. Визначено, що розвиток науково-методичного забезпечення має сприяти підвищенню якості самостійної роботі студента із засвоєння знань, умінь і навичок, що надають конкретні дисципліни освітніх програм. Сформульовано концептуальні засади розробки та розвитку науково-методичного забезпечення професійної підготовки майбутніх фахівців інформаційної, бібліотечної та архівної справи.

Завантажити

Дані для завантаження поки недоступні.

Опубліковано

2019-02-03

Розділ

РОЗДІЛ 5

Як цитувати

КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ НАУКОВО-МЕТОДИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ ІНФОРМАЦІЙНОЇ, БІБЛІОТЕЧНОЇ ТА АРХІВНОЇ СПРАВИ. (2019). Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems. https://vspu.net/sit/index.php/sit/article/view/521