ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ РЕСПУБЛІКИ ПОЛЬЩА

Автор(и)

Анотація

Автор аналізує можливості застосування платформ дистанційного навчання англійської мови у закладах вищої освіти Республіки Польща. Найбільш популярною у Польщі є система управління курсами Moodle (Модульне об'єктно-орієнтоване динамічне навчальне середовище). Цей повнофункціональний програмний пакет дозволяє створити віртуальне середовище, у якому можна підтримувати три формати: щотижневий, тематичний курс і дискусійний форум. Загальні теми поділяються на ресурси (навчальний зміст) та компоненти курсу (модулі дій). Ресурси розміщуються на платформі у вигляді документів, відео, аудіо тощо. Компоненти курсу дозволяють оперувати конкретними діями. Для викладання англійської мови у закладах вищої освіти Республіки Польща використовують такі компоненти, як голосування, анкета, чат, журнал, форум, лекція, вікторина, словник термінів, семінари, SCORM-пакет, Вікі.

В умовах дистанційного навчання англійської мови можливе ефективне використання платформи Moodle у п’яти основних напрямах: під час виконання та оцінювання домашньої роботи, в роботі з обдарованими студентами, в роботі зі слабкими студентами, в індивідуальній роботі згідно з інтересами студентів, у створенні спільних проектів. Відповідно змінюється роль викладача в такому середовищі. Він перестає бути «джерелом знань», натомість зосереджує свої зусилля на розвитку творчої атмосфери, сприятливої для обміну знаннями та досвідом один з одним.

Завантажити

Дані для завантаження поки недоступні.

Опубліковано

2019-02-03

Розділ

РОЗДІЛ 5

Як цитувати

ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ РЕСПУБЛІКИ ПОЛЬЩА. (2019). Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems. https://vspu.net/sit/index.php/sit/article/view/547