(untitled) (Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 2021)
Нині є очевидним, що модернізація вищої освіти України є об’єктивною необхідністю, аджена порозі ХХІ століття значно розширились її функції та роль в суспільстві.Вища школа України зорієнтована на задоволення освітніх потреб особистості, відновленнянаціональних освітніх традицій і примноження досвіду, відтворення інтелектуального духовногопотенціалу нації, вихід вітчизняної науки, техніки і культури на світовий рівень, забезпеченняринку праці висококваліфікованими фахівцями. Усе це зумовлює потребу подальшого поліпшення підготовки майбутніх вчителів і, зокрема,вчителів математики. Зусилля багатьох перетворень у вищій школі спрямовані на активізацію навчально-пізнавальної діяльності студентів, підвищення мотивації учасників навчально-виховного процесу та відповідальності студентів за результати навчальної діяльності.Нові вимоги до рівня освіти та розвитку особистості майбутнього вчителя математикипризводять до необхідності удосконалення технологій навчання різних дисциплін у вищихнавчальних закладах.