(untitled) (Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 2021)
У процесі пошукового експерименту [1, с.79], проведеного в органах та підрозділахдержавної прикордонної служби України (ДПСУ), були виявлені серйозні недоліки, що заважалинавчальному процесу. Зокрема, в процесі планування професійної підготовки не завждивраховувалися особливості оперативно-службової діяльності, специфіка подальшого проходженняслужби військовослужбовцями. Керівні документи, які видавались у прикордонних загонах, неповною мірою відповідали вимогам інтенсивного і комплексного проведення занять, їхнійпрактичній спрямованості. Організаторська роль командування, штабів, інших органів управліннянедостатньо підкріплювалася практичною діяльністю, робота офіцерів управлінь різних рівнів унавчальних центрах мала неплановий характер, була відсутня єдина методика організації ікерівництва навчальним процесом.