(untitled) (Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 2021)
Сучасний етап життя нашої країни пов'язаний з вирішенням багатьох важливих, у томучислі кардинально значимих, проблем, серед яких проблеми виховання майбутніх фахівціввідносяться до найбільш гострих. Тут, безумовно, особливе місце, має бути відведеноформуванню системи відносин студентів і суспільства і у суспільстві. Сучасне суспільствохарактеризується переходом від тоталітарної політичної системи до демократичної, якийзумовлює виникнення у громадян відчуття невпевненості у завтрашньому дні,психологічною нестійкістю. Цього можна запобігти шляхом позитивного духовногонаповнення людини, створення ш умов сприйняття абсолютних цінностей, серед яких толерантність посідає одне з чільних місць. Толерантність як одна з норм поведінки людинимає вирішальне значення для підтримання миру та злагоди у суспільстві, прискореногосоціально-економічного розвитку нашої держави. В цьому плані проблема формуваннятолерантності здобуває особливий сенс.