(untitled) (Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 2021)
Реалізація інноваційних технологій, а особливо технологіїінтерактивного навчання, є невід’ємною частиною викладання комп’ютерних дисциплін упрофесійно–технічних навчальних закладах. «Інтерактивне навчання – це складний процес взаємодії викладача та учнів, оснований на діалозі. Він становить поетапну соціально-психологічну підготовку навчальної групи до продуктивного (структурованого) спілкування. Участь в діалозі потребує вміння не тільки слухати і чути, не тільки говорити, а й бутизрозумілим” [1, с. 51].За висловом Г.К. Селева, «interaktiv learning (з англійского) означає навчання, основанена активній взаємодії з суб’єктом навчання (ведучим, тренером, учителем, керівником). Ценавчання з хорошо організованим зворотним зв’язком суб’єктів і об’єктів навчання. Вінтерактивному режимі інформаційного обміну інформаційні потоки проникають усвідомість, викликають її активну діяльність і породжують зворотний інформаційний потік -від викладача до учня» [4, с. 239].