(untitled) (Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 2021)
У звязку із зростаючими проблемами побудови ефективноїсистеми вищої освіти, необхідністю застосування прогресивних концепцій навчання,актуальним є питання про шляхи впровадження в навчально-виховний процес сучаснихінформаційних технологій. Пріоритетними поступово стають і такі методи навчання, якісприяють розвитку не лише продуктивного мислення студентів, а й створенню умов дляїхніх творчих, евристичних пошуків. Питання розвитку творчого мислення у студентів не єновим. Проблема досліджувалась багатьма науковцями, проте не зважаючи на це, до кінцявирішеною цю проблему вважати неможна. Обєктивне протиріччя між потенціалом(інформатизації) методичної системи розвитку творчого мислення студентів у процесі навчаннявищої математики, особливо в умовах інформатизації освіти, і недостатньою методичноюрозробкою цієї актуальної педагогічної проблеми зумовило актуальність даної статті.