(untitled) (Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 2021)
Реалії сьогодення вимагають впровадження інновацій усистему освіти у вигляді технологій, які є чітко доведеними щодо доцільності та корисності.Принципово новим у підготовці фахівців є технологічний підхід, який передбачає змінунавчального процесу [5]. Така реструктуризація стала можливою на основі розвитку й удосконалення матеріально-технічної бази, комплексного, системного навчально-методичного забезпечення навчального процесу, його наскрізної комп’ютеризації з відповідними навчаючими і підтримуючими автоматизованими інформаційними системами,організації неперервної практичної підготовки; чіткої організації самостійної роботистудентів (СРС) із залученням їх до різних форм науково-дослідної роботи; впровадженнянових технологій діагностики знань, умінь і навичок (ЗУН) студентів, гнучких навчальнихпланів; включенням дистанційних технологій навчання; розвиток активних форм навчання;сучасних технологій візуального супроводження навчальних занять тощо. Технологічнінововведення реалізуються в процесах, що визначаються як сукупність послідовних дій,спрямованих на конкретний педагогічний результат.