(untitled) (Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 2021)
У статті розкриваються деякі аспекти розвитку проблеми взаємонавчання на різнихетапах становлення зарубіжної педагогіки. Аналізуються позитивні та негативні рисивідомих форм організації навчання та можливості їх подальшого вдосконалення. Обсяг інформації, необхідної для плідної праці та життя освідченої людини, постійнозростає, саме тому актуальною є проблема підготовки молодого покоління до інтеграції усуспільство шляхом включення в активну навчальну діяльність. Відтак, одним ізнайважливіших завдань сучасної системи освіти, як зазначено в Законі України«Проосвіту», Національній доктрині розвитку освіти України у ХХІ столітті, концепції«Пророзвиток загальної середньої освіти», є гуманізація освіти, спрямованість на використанняінтерактивних навчальних технологій. Також у державних документах зазначено, що новаукраїнська школа повинна забезпечувати всебічний розвиток людини, як особистості танайвищої цінності суспільства, сприяти виявленню талантів, розумових здібностей, зміцненню фізичного здоров’я дітей.