(untitled) (Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 2021)
У педагогічних дослідженнях прикладний напрям математики розуміється як змістовийі методологічний зв’язок курсу математики із практикою. Це передбачає формування в учнівумінь, які необхідні для розв’язання засобами математики практичних задач. Привертає увагу тема: «Тригонометричні функції числового аргументу». Проаналізувавши діючі підручники, посібники та періодичні видання, ми прийшли довисновку, що проведення перших уроків з даної теми, особливо у молодих спеціалістів, викликають ряд проблем з таких причин: - учнів важко зацікавити даною темою; - для учнів даний теоретичний матеріал є об’ємним і важким для розуміння; - викладаючи даний теоретичний матеріал важко структурувати його логічнупослідовність; - великий об’єм матеріалу і мало аудиторних годин; Ми пропонуємо розробку першого лекційного уроку з теми: «Тригонометричні функціїчислового аргументу», який на нашу думку допоможе позитивно вирішити ряд питань. Тема. Тригонометричні функції числового аргументу.