(untitled) (Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 2021)
Навчальний процес у вищій школі обґрунтовує два напрямипрактичної діяльності: – діяльність педагогів і студентів стосовно здобуття певного освітньо-кваліфікаційного рівня, йдеться про вчителя трудового навчання(ТН); – діяльність викладачівщодо вибору інструментарію для проведення навчально-виховного процесу(НВП), йогореалізація, вивчення й урахування можливостей управління НВП. Тому закономірним є розглядпрактичної діяльності щодо перебігу НВП у ВНЗ як педагогічної технології. Запровадженнядиференціації змісту освітньо-професійної підготовки вчителя трудового навчання(технологій) є закономірним і необхідним процесом, який відповідає вимогам сьогодення. Але диференціаціязмісту навчальних дисциплін фахової підготовки може існувати лише в єдності, взаємопроникненні, уніфікації знань та інтеграції наукового знання. Основними засадами наступності в змісті підготовки вчителя трудового навчання зспеціальних дисциплін циклу«Основи виробництва» нами визначено: стиснення, ущільнення інформації та часу на її засвоєння; подолання дублювання, встановленнянаступності з взаємопроникненням знань і вмінь з одних дисциплін на інші; систематизаціяпонять, фактів, знань, умінь і навичок з спеціальних дисциплін; реалізація міжпредметної івнутрішньопредметної взаємодії природничо-математичних і спеціальних дисциплін угоризонтальному й вертикальному аспектах через запровадження інформаційних технологійта інноваційних методик навчання.