(untitled) (Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 2010)
Інформаційне суспільство спричиняє не лише сильнийсоціальний, психологічний та культурний вплив на особистість, але й вимагає новогосвітогляду: уміння бачити та розуміти інформаційну картину світу як систему символів ізнаків, прямих та зворотних інформаційних зв’язків, уміння виявляти та аналізувати під часвивчення будь-якого об’єкта, процесу або явища в природі найбільш характерні для нихінформаційні аспекти.