УРАХУВАННЯ ВІКОВИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ УЧНІВ 5-7 КЛАСІВ У ПРОЦЕСІ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ (Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 2021)
Трудове навчання як компонент освітньої галузі “Технологія” сприяє формуванню технічно,технологічно освідченої особистості, підготовленої до життя та активної трудової діяльності вумовах сучасного високотехнологічного інформаційного суспільства, має відповідати вимогамжиття і орієнтуватися на світові досягнення людства.Трудову підготовку в усіх загальноосвітніх навчально-виховних закладах необхіднобудувати як цілеспрямовану, різноманітну творчу і пізнавальну діяльність.Для того, щоб учень успішно оволодівав політехнічними знаннями, трудовими вміннями інавичками, важливо не тільки навчати його трудовим прийомам, операціям, але і формувати внього інтерес до навчання, праці, необхідність в трудових зусиллях в будь якій сфері діяльності.Все це потребує врахування вікових особливостей школярів, адже розумовий, психічний,фізичний і соціальний розвиток дитини в кожен віковий період здійснюється досить своєрідно.Окремі аспекти вікових особливостей школярів розглядали: І.С. Волощук, В.О. Дідух,В.І. Качнєв, Г.Е. Левченко, В.М. Мадзігон, Д.О. Тхоржевський. На основі аналізу дослідниківспробуємо виділити найбільш характерні фактори, які слід враховувати під час організаціїтрудової діяльності учнів у 5-7 класах.