ДІЯЛЬНІСНИЙ ПОТЕНЦІАЛ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ (Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 2021)
Нині руйнується стереотип розуміння освіти як передача студентові певної суми знань.Молодь не має належної внутрішньої мотивації виловлювати в бездонному морі інформаціїкрупинки професійно важливого матеріалу, втрачає орієнтири в інформаційному “шумі” медіа-простору, в зайве заматематизованих пухлих підручниках, лекційних одноманітностях. Вивченнястудентами відомостей про чужі знання практично не залишають місця для створення нимивласних уявлень про реальний світ. Незатребуваність природних поривань юності до дії, дотворчості, до власного пошуку істини гальмує розвиток, прив’ялює здібності. Завищений рівеньзазіхань, бажання самореалізовуватися, самоствердитися є тією основою, на якій формуютьсямайбутні професіонали, неординарні особистості, творці нового.