ВИКОРИСТАННЯ ЕЛЕМЕНТІВ КОМП’ЮТЕРНОГО МОДЕЛЮВАННЯ В НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ (Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 2021)
До найважливіших стратегій розвитку суспільства відноситься, зокрема, інформатизація освіти, підготовка майбутнього покоління до життя в інформаційному суспільстві та створення умов до безперервної освіти.Одне з головних завдань освіти в умовах інформаційного суспільства навчити дітей користуватися інформаційними технологіями та навчатися, використовуючи ці технології. Наскільки успішно буде вирішене це завдання визначною мірою залежить розвиток країни та її місце у світовій спільноті.Розвиток Web – технологій створює потужний імпульс для формування глобального освітнього інформаційного середовища. Таке середовище стане ефективним, якщо буде досягнутий високий ступінь інтерактивності. Стандартні засоби HTML у поєднанні з програмами JavaScript, Flash MX зарекомендували себе достатньо надійним інструментом, котрий надає Web – документам вище зазначеної властивості. На цій основі створюються електронні навчальні засоби нового покоління: електронні Web – підручники, тренажери, програми для самостійного навчання.