ЕКОНОМІЧНА ОСВІТА – ОДИН ІЗ ГОЛОВНИХ НАПРЯМІВ УДОСКОНАЛЕННЯ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ (Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 2021)
На сучасному етапі Україна знаходиться у стадії соціально-економічних перетворень до ринкової економіки. Ринкові перетворення потребують наукового обґрунтування і вирішення різного роду економічних проблем. Відсутність науково – обгрунтованого механізму господарювання є чи не найсерйознішим гальмом соціально-економічного розвитку в Україні. Таким чином, економічна освіта нової генерації спеціалістів, здатних виконувати складні завдання соціально – економічної трансформації управлінського суспільства у світовий простір, є одним головних напрямків удосконалення вищої професійної освіти. При цьому орієнтирами формування системи економічних знань повинні стати особливості ментальності (склад, мислення, культура, традиції, способи праці тощо) типового українського керівника, спеціаліста, працівника. Вирішальне значення успіху особистості мають такі чинники, як лідерство, стиль керівництва, мотивація поведінки, культура, моральність, стосунки в колективі тощо.Особливої актуальності набуває проблема єдності професійної і економічної освіти. Економічна освіта відіграє важливу роль у формуванні керівника, спеціаліста, працівника якісно нового рівня. Професійна діяльність будь-якого фахівця, поряд з його чисто професійними функціями , включає й управлінські функції, на які, за даними результатами наукових досліджень припадає від 20 до 80% робочого часу фахівця.