АКТИВІЗАЦІЯ ТВОРЧОЇ ПІЗНАВАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ОСОБИСТОСТІ У НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ (Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 2021)
Одним із основних питань освіти було і залишається питанняформування пізнавальної активності учнів і студентів. Проблема розвитку пізнавальноїактивності вимагає пошуку нового у теорії та практиці, нових підходів до подальшоговдосконалення змісту, форм, методів, способів навчання, спрямованих на реалізаціюпринципу активності учіння. Ця проблема має визначальне значення в сучасних умовах,тому що від якості та міцності учіння залежить не тільки результат навчання, а й формуваннявідношення студентів до своєї діяльності.Серед засобів активізації навчально-пізнавальної діяльності чільне місце посідаєдидактична гра. Ігрова діяльність – це один з дієвих засобів здійснення різноманітноговпливу на особистість, це вид продуктивної діяльності, мотив якої полягає не в їїрезультатах, а в самому її процесі. Ігрова діяльність дає змогу яскраво реалізувати всіпровідні функції навчання: освітню, розвивальну, виховну, що діють в органічній єдності.