З ДОСВІДУ РОЗРОБКИ ДИСТАНЦІЙНОГО КУРСУ З ІСТОРІЇ УКРАЇНИ (Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 2021)
Згідно з наказом No 802 Міністерства освіти та науки Українивід 4.12.2003 р. «Про затвердження заходів щодо реалізацій Програми розвитку системидистанційного навчання на 2004 – 2006 рр» у Вінницькому національному технічномууніверситеті ведеться підготовка до впровадження системи дистанційного навчання. З цієюметою створено Центр дистанційної освіти (ЦДО ВНТУ), основні завдання якого полягаютьу наступному:- пошук, закупівля і впровадження необхідного програмного забезпечення дляорганізації дистанційного навчання; аналіз сучасного стану засобів дистанційної освіти вУкраїні та у світі і розробка рекомендацій щодо розвитку дистанційної освіти;- розробка методичного забезпечення підготовки дистанційних кусів;- розробка програмного забезпечення підготовки дистанційних курсів;- підтримка роботи системи дистанційного навчання ВНТУ;- впровадження в навчальний процес ВНТУ засобів і методів дистанційногонавчання.