ДІЛОВА ГРА ЯК МЕТОД СПІВТВОРЧОСТІ ВИКЛАДАЧА ЗІ СТУДЕНТАМИ (Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 2021)
Нині в Україні продовжується процес удосконалення нової системи вищої освіти,орієнтованої на світовий освітній простір. Відбувається заміна освітньої парадигми,пропонується новий зміст, інші підходи, інший педагогічний менталітет. За цих умоввикладачеві необхідно орієнтуватися в широкому спектрі сучасних інноваційних технологій.Формування фахівця нового типу – ініціативного, мислячого, самокритичного – можливелише за умови наближення навчання у вищому навчальному закладі до реальної професійноїдіяльності.Активні методи навчання, серед яких провідна роль надається ігровій діяльності, даютьзмогу формувати знання, професійні вміння й навички шляхом залучення студентів доінтенсивної пізнавальної діяльності. Зрозуміло, що освіченість, інтелект, творчий потенціалособистості стають провідною продуктивною силою, визначальною передумовою і наріжнимкаменем прогресу цивілізації. Адже « ... гра – це вид діяльності в умовах ситуацій,спрямованих на відтворення і засвоєння суспільного досвіду, в якому складається,формується і удосконалюється самоуправління поведінкою» [2, с.14].