ОСОБЛИВОСТІ ЗМІСТОВОГО ЧИННИКУ В ПРОЦЕСІ ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ В МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ-СХОДОЗНАВЦІВ (Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 2021)
Тенденція до глобалізації суспільного розвитку, котразародилася останніми десятиріччями XX століття, внесла корективи і значно вплинула на всісфери життєдіяльності людини і суспільства. Процес глобалізації передбачаєширокомасштабні взаємини та різноманітні зв’язки між людьми й націями. Останнєдесятиріччя характеризується появою низки нових профілів професійної освіти. Одним ізтаких нових для України профілів є сходознавство, розвиток якого в нашій країні є історичнозумовленим та надзвичайно актуальним. Оскільки змінюється соціокультурний контекствивчення іноземних мов, що пов’язаний з тенденціями розвитку світового співтовариства,питання формування професійної компетентності у майбутніх фахівців-сходознавців постаєособливо гостро. Поступове перетворення України в більш відкрите суспільство послужилостимулом широкого розвитку міжнародного співробітництва. До актуальних проблемпідготовки фахівців у системі вищої освіти України слід віднести й необхідність підвищеннясоціального статусу та впевненості у їх корисності для суспільства, вихованняконкурентоспроможності майбутніх фахівців, виховання в студентів стійкого бажаннянабувати нові знання у професійній діяльності.