ВПРОВАДЖЕННЯ СУЧАСНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ІННОВАЦІЙНИХ МЕТОДИК НАВЧАННЯ: ПРОБЛЕМИ, ПОШУКИ, ПЕРСПЕКТИВИ (Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 2021)
Входження України до єдиного європейського простору вищоїосвіти базується на виконанні завдань Болонської декларації, сутність якої полягає увпровадженні загальноєвропейської моделі вищої освіти у вітчизняний освітній простір, основою якої мають стати спільні фундаментальні принципи її функціонування. У сучасному вимогливому та швидкозмінному соціально-економічному середовищірівень освіти, ефективність діяльності вищого навчального закладу з фахової підготовкивисококваліфікованих конкурентоспроможних фахівців значною мірою залежатиме відрезультативності впровадження технологій навчання, що ґрунтуються на новихметодологічних засадах, сучасних дидактичних принципах та психолого-педагогічнихтеоріях, які розвивають діяльнісний підхід до навчання. В Указі Президента України«Про Національну доктрину розвитку освіти» від17.04.2002 року відзначено, що« …Пріоритетом розвитку освіти є впровадження сучаснихінформаційно-комунікаційних технологій, що забезпечують подальше удосконаленнянавчально-виховного процесу…».