ОСНОВНІ ПІДХОДИ ДО ВИЗНАЧЕННЯ ПОНЯТТЯ «КУЛЬТУРА» (Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 2021)
Сьогодні не викликає сумнівів важливість та необхідність підготовки майбутніх соціальних педагогів, які володіють загальною і педагогічною культурою, вмінням самостійно і гнучко мислити, ініціативно і творчо вирішувати професійні й життєві завдання.Аналіз останніх публікацій. Проблемі формування культури особистості приділяли увагу М.В. Александров, А.М. Арсеньєв, М.І. Болдирєв, О.В. Барабанщиков, Ф.М. Гоноболін, І.Ф. Ісаєв, І.А. Зязюн, І.Ф. Кривоніс, І.П. Підласий та інші видатні педагоги, які відзначали, що успіх навчання залежить передусім від особистості педагога, його власної культури, яку визначали як фундамент професійної майстерності.