ПОРІВНЯЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ГОТОВНОСТІ ДО ШКОЛИ ШЕСТИРІЧНИХ ТА СЕМИРІЧНИХ ПЕРШОКЛАСНИКІВ (Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 2021)
В умовах інтенсифікації усіх сфер діяльності людиниособливого значення набуває проблема рівноправного партнерства в суспільних процесах, які вимагають високого рівня працездатності, міцного психологічного та фізичного здоров’я. Актуальною дана проблема є і для дітей молодшого шкільного віку, для якого характернимиє нова соціальна ситуація розвитку та провідний вид навчальної діяльності. Даний періодрозвитку є найбільш сприятливим для здійснення впливу на особистість з боку дорослих. Тому в психолого-педагогічній науці актуальності набули дослідження, спрямовані навиявлення оптимальної тривалості, інтенсивності та емоційної напруженості розумової працідитини, які зберігатимуть її щоденну високу працездатність та обумовлюватимутьпозитивний психічний розвиток особистості.