МОНІТОРИНГ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ІНОЗЕМНИХ МОВ ДО ФОРМУВАННЯ В УЧНІВ СТРАТЕГІЧНОЇ(ДІЯЛЬНІСНОЇ) КОМПЕТЕНЦІЇ (Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 2021)
Педагогічний моніторинг як багаторівнева система відстеження педагогічного процесу, щодозволяє одержувати й використовувати інформацію про адекватність реалізованих у ньомудидактичних засобів до визначених цілей педагогічної підготовки, індивідуально-типологічнихособливостей суб’єктів педагогічного процесу та специфіки середовища їхньої життєдіяльності[1], вивчається й використовується в Україні з90-х років минулого століття(О. Локшина, 2003; О. Матвієнко, 2001; В. Ціделко, Н. Яремчук, В. Шведова, 2006; В. Вікторов, 2006; В. Олійник, 2006; Л. Покроєва, 2006; О. Максимов, Г. Максимова, І. Крамаренко, 2006 та ін.). Він є не тількишляхом дослідження траекторії формування в майбутніх учителів професійно-педагогічноїкомпетентності у всьому різноманітті її компонентів, але й засобом прогнозуванняоптимального педагогічного впливу, спрямованого на усунення виявлених невідповідностейрівня професійно значимого розвитку суб’єктів навчання встановленим освітнім цілям.