ПОНЯТТЯ «ПРОФЕСІЙНА ПІДГОТОВКА» В УКРАЇНСЬКОМУ НАУКОВОМУ ДИСКУРСІ У КОНТЕКСТІ ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАГІСТРІВ З ІНОЗЕМНОЇ МОВИ ТА ПРИКЛАДНОЇ ЛІНГВІСТИКИ (Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 2022)
Сучасна тенденція до глибокої інтеграції України та Китаю у ключових сферах політики,економіки та освіти, укріплення та розвиток міжкультурних зв’язків між двома країнами визначаєактуальність завдання професійної підготовки висококваліфікованих кадрів у сфері іноземної мови таприкладної лінгвістики для супроводження усіх напрямів міждержавної взаємодії. Новий виток у розвиткукитайської економіки відкриває нові можливості, серед яких можна виділити три напрями: споживацькийринок, урбанізація та «озеленення» економіки, а також перехід до високотехнологічного виробництва. Є усішанси, що інвестиції у ці сфери та їх розвиток буде сприяти укріпленню зв'язків між Європейським регіономта Китаєм у близькому майбутньомуМета статті – проаналізувати та дoцiльнo обґрунтувати ключові поняття дослідження«професійної підготовки» та «професійної компетенції» магістрів з іноземної мови та прикладноїлінгвістики, які зустрічаються в українському науковому дискурсі, уточнити і конкретизувати їх сутність.Виходячи з проведеного аналізу вітчизняної та зарубіжної психолого-педагогічної та методичноїлітератури, приймаючи до уваги відмінності трактування та сенсу, що вкладається у поняття прикладналінгвістика, приймаючи до уваги деякі напрямки в характері вимог, що висуваються до магістрів з іноземноїмови та прикладної лінгвістики, ми можемо конкретизувати, що «професійна підготовка магістра зіноземної мови та прикладної лінгвістики» це – надання певних знань, умінь і навичок використання понятьта теоретичних положень на практиці, вміння самостійно, критично переосмислювати, творчовикористовувати матеріал, з метою вирішення професійних завдань, що формує фахівця відповідного рівнята профілю, конкурентоспроможного на ринку праці, фахівця компетентного, що вільно володіє своєюпрофесією.