НОВІ ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ ПАРТНЕРСЬКИХ СТОСУНКІВ МІЖ СТУДЕНТАМИ ТА ВИКЛАДАЧАМИ

Authors

  • О. Зайцева м. Київ

Keywords:

партнерські стосунки, навчальні заклади професійно-технічної освіти, процес викладання, передавання інформації, механізм зворотного зв’язку

Abstract

Сьогодні викладачі та адміністрації навчальних закладів професійно-технічної освіти приділяють значну увагу розвитку та впровадженню інноваційних та інформаційних форм у процес навчання. Головним чином це стосується змін у методиці навчання, змін у підходах до викладеного матеріалу. Це безумовно веде до підвищення якості професійної підготовки, а також і до змін нашої психології та відношенню до самого процесу викладання. Перед викладачами постає питання формування нових партнерських взаємин із студентами.
Викладачі дуже добре знають предмет, який викладають, але вони не можуть примусити зрозуміти сам предмет. Звичайно, можна примусити вивчити викладений матеріал, а чи зрозуміють його студенти. Роль сучасного викладача у передачі знань застосувати різні методи, за допомогою яких студенти матимуть можливість вивчити та зрозуміти матеріал. Завдання викладача сприяти засвоєнню матеріалу. Процес навчання має бути спрямованим на потреби студента і допомагати йому стати активною та незалежною особистістю у сучасному суспільстві.
Просте передавання інформації вже не може задовольнити потреби студентів у набутті знань. Для майбутнього спеціаліста необхідно формування розвитку мислення, випробування своїх теорії, гнучкість мислення, швидке реагування на зміну ситуації, стабільність набутих знань.

Downloads

Download data is not yet available.

Published

2021-02-18

Issue

Section

РОЗДІЛ 4

How to Cite

НОВІ ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ ПАРТНЕРСЬКИХ СТОСУНКІВ МІЖ СТУДЕНТАМИ ТА ВИКЛАДАЧАМИ. (2021). Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 2, 52-55. https://vspu.net/sit/index.php/sit/article/view/682