ТЕХНОЛОГІЯ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ СИСТЕМ У ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕННЯХ

Автор(и)

  • Ю.Б. Поповський м. Вінниця

Ключові слова:

Технології, інтелектуальні системи, психологічно-педагогічні дослідження

Анотація

Кожен педагог при створенні учбового процесу будує систему або технологію взаємодій на дитину. Він повинен врахувати досить багато важливих складових: емоційно-психологічний стан, вік, загальний рівень вікового розвитку, відносини, які склалися, духовний розвиток та інше. В результаті в свідомості викладача створюється інтуїтивна система спілкування, яка і визначає майбутній характер педагогічного впливу і наступних досягнень знань та вмінь учня.
Поняття технологій, а точніше педагогічної технології виникло в той момент, коли знавці
виховання звернулися до мистецтва впливати на особистість дитини. З енциклопедичної точки зору виконання фізичних, хімічних, механічних та інших закономірностей з метою визначення і використання найбільш ефективних і економічних методів виробничих процесів є технологією [5], а педагогічною технологією – вибір найоптимальніших методів характеру дій між учителем та учнями для досягнення максимального розвитку особистості [1].
Аналіз різних підходів до диференціації педагогічної техніки надає можливість включити такі
складові компоненти, як прогнозування, облік і коригування психічного стану студентів. Створення сприятливої емоційно-психологочної атмосфери, на фоні якого проходить процес навчальної взаємодії, є основним завданням всієї педагогічної техніки.

Завантажити

Дані для завантаження поки недоступні.

Опубліковано

2021-03-07

Номер

Розділ

РОЗДІЛ 4

Як цитувати

ТЕХНОЛОГІЯ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ СИСТЕМ У ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕННЯХ. (2021). Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 5, 303-310. https://vspu.net/sit/index.php/sit/article/view/1385