ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ГУМАНІТАРИЗАЦІЇ ІНЖЕНЕРНОЇ ОСВІТИ В ПРОЦЕСІ ВИВЧЕННЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ

Автор(и)

  • Л.А. Молотай м. Хмельницький

Ключові слова:

Гуманітаризація, інженерна освіта, іноземна мова

Анотація

Соціально-економічні та науково-технічні зміни в сучасному суспільстві висувають
підвищені вимоги до підготовки спеціалістів в галузі інженерної освіти.
На жаль, сучасний стан загальнокультурного рівня студентів інженерних спеціальностей не
відповідає вимогам часу. Для багатьох характерними є обмежений кругозір, низька культура мовлення, недостатній рівень володіння не лише іноземною, а й рідною мовою, невміння чітко й грамотно формулювати свої думки, слабко розвинута потреба в самоосвіті та самовихованні. Недооцінка гуманітарних цінностей проявляється в обмеженості світогляду, послабленні інтелектуальнодуховного розвитку, поширенні технократизму. Все це, в кінцевому результаті, відображається на рівні сформованості професійної культури майбутнього інженера.
Майбутній спеціаліст повинен володіти сукупністю якостей, які відображають професійну
компетентність, ціннісну орієнтацію, соціальну спрямованість і обумовлюють здатність задовольняти як особисті духовні і матеріальні потреби, так і потреби суспільства. У зв’язку з цим, майбутній інженер повинен оволодіти не лише певними професійними знаннями та вміннями, а й бути носієм загальнолюдських та культурних цінностей, прагнути до самовдосконалення, саморозвитку.

Завантажити

Дані для завантаження поки недоступні.

Опубліковано

2021-03-08

Номер

Розділ

РОЗДІЛ 5

Як цитувати

ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ГУМАНІТАРИЗАЦІЇ ІНЖЕНЕРНОЇ ОСВІТИ В ПРОЦЕСІ ВИВЧЕННЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ. (2021). Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 5, 543-547. https://vspu.net/sit/index.php/sit/article/view/1485