МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ПРОВЕДЕННЯ АНАЛІЗУ ТА ОЦІНКИ ОБСТАНОВКИ КЕРІВНИМ СКЛАДОМ ОРГАНІВ УПРАВЛІННЯ ОБ’ЄКТИВНОГО РІВНЯ ПРИ ЗАГРОЗІ ТА ВИНИКНЕННІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ ТЕХНОГЕННОГО ТА ПРИРОДНОГО ХАРАКТЕРУ

Автор(и)

  • В.М. Гречка м. Вінниця

Ключові слова:

Надзвичайні ситуації, управління об'єктивного рівня, природня сфера, техногенна сфера

Анотація

Глобальний розвиток людської цивілізації, крім позитивних надбань, породив чисельні загрози життєво важливим інтересам людини і громадянина, суспільства і держави. Значне місце серед цих загроз займають небезпеки техногенно-природної сфери.
Потужний промисловий розвиток, характерний для України в ХХ столітті, призвів до значних антропогенних порушень і техногенної перевантаженості території України, а як наслідок, до зростання ризиків виникнення надзвичайних ситуацій (НС) різного характеру.
Крім того, значну шкоду економіці держави завдають надзвичайні ситуації природного характеру, внаслідок яких утворюються вторинні фактори враження в техногенній сфері.
Виходячи із небезпек, які можливі в природній і в техногенній сфері на всіх рівнях реагування на надзвичайні ситуації створюються відповідні органи управління, на які покладається завдання аналізувати та оцінювати обстановку при загрозі та при виникненні надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру та приймати на їх основі правильні рішення для організації заходів з ліквідації НС.
Однак, ще недостатньо відпрацьоване питання проведення аналізу та оцінки обстановки,
яка складається на відповідний момент, особливо, як практика показує, це актуально для
об’єктового рівня.

Завантажити

Дані для завантаження поки недоступні.

Опубліковано

2021-03-12

Номер

Розділ

РОЗДІЛ 5

Як цитувати

МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ПРОВЕДЕННЯ АНАЛІЗУ ТА ОЦІНКИ ОБСТАНОВКИ КЕРІВНИМ СКЛАДОМ ОРГАНІВ УПРАВЛІННЯ ОБ’ЄКТИВНОГО РІВНЯ ПРИ ЗАГРОЗІ ТА ВИНИКНЕННІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ ТЕХНОГЕННОГО ТА ПРИРОДНОГО ХАРАКТЕРУ. (2021). Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 8, 251-255. https://vspu.net/sit/index.php/sit/article/view/2042