ВИКОРИСТАННЯ МІЖНАРОДНОЇ ГЛОБАЛЬНОЇ МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ НА ЗАНЯТТЯХ З ІНОЗЕМНОЇ МОВИ У ВИЩИХ ТЕХНІЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ

Автор(и)

  • О.С. Стрикун м. Вінниця

Ключові слова:

Інтернет, іноземні мови, науково-технічний процес, інформаційні можливості

Анотація

Пріоритетним напрямом розбудови національної системи освіти визнано урахування в навчально-виховному процесі досягнень науково-технічного прогресу. Комп’ютерні технології активно входять у практику викладання гуманітарних дисциплін, і в наш час не є новиною, що Інтернет містить колосальні інформаційні можливості і не менш вражаючі пізнавальні послуги. Інтернет створює унікальну можливість для осіб, які вивчають іноземну мову, скористатися автентичними текстами, спілкуватись з носіями певної мови, тобто відкриває шлях до природного мовного середовища. Перед педагогічним загалом постає проблема, як це доцільно й результативно використати.
Останнім часом з’являється багато публікацій, що наголошують на важливості й актуальності цієї проблеми [1; 2; 3; 4; 5]. У згаданих публікаціях увага, головним чином, концентрується на
використанні ресурсів Інтернету в середніх загальноосвітніх закладах. У даній статті звертається увага на можливість й актуальність використання автентичних ресурсів глобальної мережі Інтернет у вищих навчальних закладах на прикладі Вінницького національного технічного університету (ВНТУ).
Проаналізуємо особливості предмету “іноземна мова”, незалежно від тих можливостей, які пропонує мережа Інтернет, а також від типу навчального закладу, в якому ця мова викладається.

Завантажити

Дані для завантаження поки недоступні.

Опубліковано

2021-03-13

Номер

Розділ

РОЗДІЛ 5

Як цитувати

ВИКОРИСТАННЯ МІЖНАРОДНОЇ ГЛОБАЛЬНОЇ МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ НА ЗАНЯТТЯХ З ІНОЗЕМНОЇ МОВИ У ВИЩИХ ТЕХНІЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ. (2021). Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 8, 459-463. https://vspu.net/sit/index.php/sit/article/view/2150