ПРОФЕСІЙНА ОСВІТА: ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ В ХХІ СТОЛІТТІ

Автор(и)

Анотація

У статті проаналізовані основні тенденції розвитку професійної освіти на початку ХХІ століття. Авторами здійснено аналітичне дослідження взаємозв’язку професійної освіти та економічного розвитку держави, її становища на міжнародному рівні; наголошується на недостатній увазі з боку державного керівництва проблемі розвитку цього освітнього напряму; наводиться приклад багатьох країн, що домоглися економічних успіхів шляхом гарно організованої професійної освіти.

Акцентується увага на тому, що коли професійній освіті у житті суспільства забезпечуються пріоритетні умови розвитку, то в комплексі з іншими факторами це може сприяти економічному підйому країни; адже вона є також невід’ємною частиною загальних здібностей людей, які в умовах суттєвої невизначеності розвитку виробничих систем надають можливість невід’ємно адаптуватися до нових професій (інженер, фахівець з інформаційної безпеки, розробник програмного забезпечення, економіст-математик, менеджер з продажу, мехатронік, технолог громадського харчування, спеціаліст з догляду за людьми похилого віку, лікар, викладач математики та природничих наук) та видів діяльності. Професійна освіта виконує функцію підготовки людей з урахуванням їхніх інтересів і здібностей до виконання різноманітних професійних ролей і завдань, що виникають у суспільстві.

Доведено, що багатогранність і складність усіх сучасних проблем освіти людей у сучасному світі потребує, аби їх розробка здійснювалася за багатьма напрямами та різноманітними методами.

Завантажити

Дані для завантаження поки недоступні.

Опубліковано

2019-01-29

Розділ

РОЗДІЛ 1

Як цитувати

ПРОФЕСІЙНА ОСВІТА: ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ В ХХІ СТОЛІТТІ. (2019). Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems. https://vspu.net/sit/index.php/sit/article/view/444