ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНІ ОСНОВИ ЗАСТОСУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ

Автор(и)

  • Л.В. Сторожук м. Вінниця

Ключові слова:

Психолого-педагогічні основи, інформаційні технології, інформатизація

Анотація

У сучасних умовах демократизації суспільства, зміни структури і змісту освіти, її гуманізації і гуманітаризації, переходу до формування особистості в цілому, а не окремих її якостей, особливого значення набуває питання підготовки людини до повноцінного життя в інформаційному суспільстві.
Сучасний стан інформатизації суспільства не можна уявити без впровадження комп’ютерних технологій у всі ланки системи освіти. Інформатизація світи в Україні має бути спрямована на формування та розвиток інтелектуального потенціалу нації, удосконалення форм і змісту навчального процесу, впровадження нових методів навчання та тестування. Це дасть можливість вирішувати проблеми інформатизації освіти на належному рівні з урахуванням світових вимог.
У національній державній програмі “Освіта” (Україна ХХІ століття) зазначено, що освіта має забезпечити всебічний розвиток людини, як цілісної особистості, її здібностей і обдарувань, збагачення на цій основі інтелектуального потенціалу народу, його духовності і культури, формування громадянина України, здатного до свідомого суспільного вибору. З розвитком інформаційних технологій з’являється все більше нових комп’ютерно орієнтованих засобів навчання, впровадження яких у навчальний процес значним чином впливає на його хід, організацію та результати.

Завантажити

Дані для завантаження поки недоступні.

Опубліковано

2021-03-09

Номер

Розділ

РОЗДІЛ 5

Як цитувати

ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНІ ОСНОВИ ЗАСТОСУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ. (2021). Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 5, 658-664. https://vspu.net/sit/index.php/sit/article/view/1580