ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ МЕНЕДЖЕРІВ У ЕКОНОМІЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ

Автор(и)

  • Л.В. Загребельна м. Вінниця

Ключові слова:

Економіка, освіта, педагогічні технології

Анотація

Адаптація української національної економіки до нових умов господарювання, нових економічних відносин, виходу країни на передові рубежі прогресу людської цивілізації залежить від того, наскільки швидко та успішно державна система освіти зможе підготувати фахівців нової формації – менеджерівекономістів, які творчо мислять, діють, удосконалюються, мають «ринкове мислення», володіють сучасними інформаційними технологіями, вміють швидко орієнтуватись у всіх перетвореннях життя.
Пошук шляхів удосконалення професійної підготовки в галузі економічної освіти, їхнє розповсюдження, практичне використання та збереження в середовищі, що швидко змінюється, є головною умовою щодо забезпечення потреби України у висококваліфікованих фахівцях-менеджерах.
Сфера освіти найбільшою мірою визначає рівень розвитку людини, стає загальнонаціональним пріоритетом у все більшому числі країн світу. Тому Національна доктрина розвитку освіти України першим положенням стверджує про те, які необхідні умови щодо національного розвитку і національної безпеки [5, с. 7].
Ключовим завданням доктрини є модернізація освіти у відповідності до запитів ХХІ століття і вимог української державності. Вона передбачає поступовий перехід від репродуктивної, авторитарної освіти до освіти інноваційного, гуманістичного типу. Цей перехід є віддзеркаленням глибинних процесів, що зумовлені цивілізаційними змінами – переходом від індустріального до постіндустріального, інформаційного суспільства.

Завантажити

Дані для завантаження поки недоступні.

Опубліковано

2021-03-13

Номер

Розділ

РОЗДІЛ 5

Як цитувати

ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ МЕНЕДЖЕРІВ У ЕКОНОМІЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ. (2021). Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 8, 291-296. https://vspu.net/sit/index.php/sit/article/view/2051