ІНТЕГРОВАНИЙ ПІДХІД У ПІДГОТОВЦІ ВЧИТЕЛЯ ДО ФОРМУВАННЯ НАУКОВИХ ПОНЯТЬ В УЧНІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ

Автор(и)

  • Г.Б. Шульга м. Вінниця

Ключові слова:

Інтегрований підхід, навчальний матеріал, локальна структура

Анотація

Навчальний матеріал – це система, що володіє тією або іншою структурою. Науковці розглядають глобальну і локальну структури навчального матеріалу [8]. До глобальної структури відносять порівняно великі частини навчального матеріалу, до локальної структури – систему внутрішніх зв’язків між поняттями, що входять у дану частину матеріалу. Надалі під структурою навчальноготматеріалу ми будемо мати на увазі внутрішню (локальну) структуру, основними елементами якої є поняття. Однак при цьому варто мати на увазі, що існують різні визначення терміна „поняття”.
Під поняттям у науці [2, с. 56] розуміється узагальнена інформація про множину об’єктів, представлених наборами значень ознак, що: а) відображає характерні для цієї множини логічні зв’язки між окремими значеннями ознак; б) є достатньою для розпізнавання за допомогою деякого правила об’єктів, що належать множині, від об’єктів, що не належать їй. Слово „узагальнена” в даному випадку означає, що поняття включає лише істотні значення ознак, що характеризують множину об’єктів у цілому, і не включає часткові значення ознак, що індивідуалізують окремі об’єкти.

Завантажити

Дані для завантаження поки недоступні.

Опубліковано

2021-03-14

Номер

Розділ

РОЗДІЛ 5

Як цитувати

ІНТЕГРОВАНИЙ ПІДХІД У ПІДГОТОВЦІ ВЧИТЕЛЯ ДО ФОРМУВАННЯ НАУКОВИХ ПОНЯТЬ В УЧНІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ. (2021). Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 8, 522-526. https://vspu.net/sit/index.php/sit/article/view/2196