ТВОРЧИЙ РОЗВИТОК МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ У ПРОЦЕСІ ПОЗАКЛАСНОЇ МУЗИЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Автор(и)

  • Н.Н. Прушковська м. Вінниця

Ключові слова:

творчий розвиток, позакласна музична діяльність, вестернізація, американізація сучасних пісень, естетичне дослідження

Анотація

Проблема дитячої творчості, зокрема процесу творчої діяльності, вивчається наукою як важливий засіб виховання та освіти та прилучення до культурних цінностей.
Великі виховні можливості естетичного розвитку молодшого школяра покладено в основу уроків музики. У пояснювальній записці до програми з музики визначено основну мету музичної підготовки молодших школярів: уроки музики повинні забезпечити формування духовної культури школярів у тісному зв’язку з культурою народу. що має привести до кінцевої мети – формування творчої особистості людини. Отже, головним завданням є виховання в особистості естетичного ставлення до оточуючого світу, вміння бачити єдність світу в розмаїтті форм людської діяльності, бачити світ через єдність картини світу і мистецтв, через єдність шкільних предметів.
Але неможливо не помітити, як сучасні діти з кожним днем усе більш губляться, заплутуються в складних проблемах сьогодення, вони стають вразливішими і, як губка, всмоктують, на жаль, усе найнебезпечніше та найгірше. Вони “глухі” від великої кількості музики, що заполонила ефір.

Завантажити

Дані для завантаження поки недоступні.

Опубліковано

2021-03-01

Номер

Розділ

РОЗДІЛ 2

Як цитувати

ТВОРЧИЙ РОЗВИТОК МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ У ПРОЦЕСІ ПОЗАКЛАСНОЇ МУЗИЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ. (2021). Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 3, 154-157. https://vspu.net/sit/index.php/sit/article/view/1019