ВІННИЦЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ: МИНУЛЕ, СЬОГОДЕННЯ, МАЙБУТНЄ

Автор(и)

  • С.В. Подолянчук м. Вінниця

Ключові слова:

Навчальний заклад, науково-дослідна робота, освіта

Анотація

Вінницький вищий педагогічний навчальний заклад був створений у 1912 році як учительський інститут з трирічним терміном навчання, контингент студентів якого не перевищував 100 осіб.
Розташувався він у невеликому двоповерховому будинку, спорудженому за проектом архітектора Г. Артинова на початку однієї з головних вулиць м. Вінниці – Олександрівського проспекту (нині – проспект М. Коцюбинського).
У 1920 році учительський інститут був реорганізований в інститут народної освіти (ІНО).
Функціонувало два відділення – дошкільне і шкільне з науковими циклами: словесно-історичним і природничо-географічним.
Згідно з рішенням уряду України в 1930 році колишні ІНО почали називатися інститутами
соціального виховання. Наш навчальний заклад також був реорганізований і мав чотири відділення: історико-економічне, агробіологічне, мовно-літературне, техніко-економічне. Були здійснені певні заходи і щодо розширення навчально-матеріальної бази, зокрема, створено агробіологічну станцію, обладнано кабінети і лабораторії з окремих дисциплін.

Завантажити

Дані для завантаження поки недоступні.

Опубліковано

2021-03-08

Номер

Розділ

РОЗДІЛ 5

Як цитувати

ВІННИЦЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ: МИНУЛЕ, СЬОГОДЕННЯ, МАЙБУТНЄ. (2021). Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 5, 586-591. https://vspu.net/sit/index.php/sit/article/view/1497

Статті цього автора (цих авторів), які найбільше читають